Öğretmenin ders öncesi hazırlık yapması, öğrenci görüşmesinde bulunması, sınav hazırlığı ve değerlendirme yapması, nöbet günlerinde ders tamamlama gibi ders dışı birçok iş yükü bulunmakta olup, sistemin okul yöneticisi yerine öğretmenin inisiyatifine bırakılmalıdır. Aksi taktirde öğretmenlerin eğitim-öğretim faaliyetlerini aksatabilir, öğretmenin hastalık gibi nedenlerle ani gelişen durumda görüşmeye gelen veliyi mağdur ederek tepkisine yol açabilir, veli istediği zamana randevu alamadığı durumda ise, tepkisini öğretmene ve idareye yansıtabilir. Bu durum süreç içinde öğretmenlerin üzerinde dayatma, baskı hatta mobbing aracı haline gelebilir. Öğrenci mevcutlarının az olduğu okullarda döngü daha hızlı olabilir, yalnız 30-40 kişilik olan sınıfların olduğu okullarda çalışma huzuru bozulabilir.
Öğretmenin mesai dışı saatleri zamanı dinlenme, kendisine ve ailesine zaman ayırmak için kullandığı sürelerdir. O nedenle bu sürelerde sistemin veliye tamamen kapalı olması önemli olup, öğretmenlerin çalışma huzurunu bozacak bir duruma engel olunmalıdır.
Okul randevu sistemi ile yapılacak veli görüşmelerinin yukarıda sayılan birçok sebeple çeşitli sorunları beraberinde getireceği göz önünde bulundurularak, sisteminin öğretmenin kontrolüne bırakılması, okul ders saatleri dışında sistemin randevulara kapalı olması, sistemin kullanımı ve iş yükü düşünüldüğünde mesai saatleri içinde yapılacak görüşmeler içinde ek ders ücretinin olması hususunda Milli Eğitim Bakanlığına Resmi Talepte Bulunduk.